Dra, vika, rulla!

Är det konstigt att vilja ha det fint i linneskåpet? Eller skåp och skåp, det är en hylla i garderoben. En garderob som råkar stå utan dörrar vilket gör att allt elände där inne står fritt att beskådas.

När sambon vek tvätten förut så hade jag vissa synpunkter, som jag framförde på ett diplomatiskt sätt, på hur han vek sängkläderna. Jag tycker nämligen att det ser trevligt ut om man rullar dem. Det tyckte han var trams. För vem bryr sig om det menade han. Amen jag kanske!?
Jag gillar när det är fint i linneskåpet. Helst skulle jag vilja ha bara lika dana handdukar och perfekt rullade lakan. Det är min dröm.


Rosa

I dag dröjde det ända tills efter frukost innan frågan kom. Vad är det för dag i dag? Följdfrågan är ju given liksom svaret. Nej, inget godis i dag! Men ett fint äpple från trädgården går bra. Och till dotterns stora lycka så har de rosa fruktkött. Det blir ett vackert äppelmos av de äpplena.

Vad är det för dag?

Ha ha ha hon är ju för go min lilla tjej. I morse, innan hon knappt slagit upp ögonen frågade hon vilken dag det var. Måndag sa jag. Får man äta godis då? I don't blame her, godis är himla gott men inte är det det första jag tänker på när jag vaknar.


Underbara 3åring.

I morse när stumpan i vanlig ordning frågade vilken dag det är i dag så svarade jag så klart söndag. Får man äta godis då? undrade hon. Nä inte i dag sa jag. Joooo för det säger min Sara att man får för hos henne får man äta godis på söndagar! Jaha vad bra men då kan ju ni äta godis hemma hos Sara fast här gör vi inte det.
Alltid den där Sara! Tur att det inte är värre saker än så i alla fall.
För övrigt så har Stumpan ritat sin första huvudfoting. "Öga öga läppar huvud ben. Ja just det, hår måste hon ha också" Och så vips var hon där den första huvudfotingen.  En tjej så klart. Det är bara tjejer som gäller och helst ska de vara prinsessor. Är det en fas som alla flickor går igenom och tar den slut sen? Jag hoppas det för jag blir tokig på allt rosa och glittrigt plastigt prinsessigt! Fram med kottar och tändstickor och annat som mor och far fick leka med som barn. (Eller nja, det finns ett My little ponystall med en upsjö av små ponnysar och en drös Barbiedockor hos min egen mor och far och jag har en stark känsla av att jag nån gång kan ha fått leka med dem...)