Vad hände?

En hel massa sömnbrist, sorg och sommaren har gjort att jag tagit en paus i bloggandet. Vem vill sitta inne vid datorn när man kan ligga i landen o påta i 25 gradig sol? Inte jag i alla fall.

Angående träden så har de blommar ut nu och det har uppenbarat sig små gröna bär som är misstänkt lika körsbär. Snart vet vi säkert och då ska ni som gissat rätt hyllas som utlovat!

För övrigt så har rädisorna redan växt sig stora och smakar gudomligt tillsammans med färskost och krasse.Potatisblasten strävar mot himlen. Jag testar fenomenet lösnaglar, ska storshoppa på tisdag och vi har en stor ballonghäst som svävar omkring och skrämmer skiten ur mig titt som tätt.

Vi hörs en regnig dag!

Regnet det bara öser ner...

Men vad är det för väder? Och hur kommer det sig att vädergudarna och jag är i total ofas med varandra? Jag hade tänkt att spendera dagen i trädgården, plantera, rensa och fundera över träden i vanlig ordning. Men icke. Regnet öser ner. Men visst, att mysa i soffan med en kopp kaffe (som visserligen har en väldigt suspekt smak, urk!) med världens sötaste stjärna som i full fart gallopperar fram på en 10 cm lång plasthäst genom rummet och sambons pannacotta som väntar i kylen är inte så illa det heller.

Sommar!

Dottern tyckte att det var sommar i dag och tog ett dopp i balkonglådan.



Än mer sommarkänslor väcktes när jag upptäckte att potatisen börjar komma upp. Pappa säger att vi kommer ha färskpotatis till midsommar, hoppas!!


Fredagslyx



I fredags såg det ut så här på vår grill






Resultatet blev oslagbart!




Receptet hittar du här

E-Type

Jag sitter o tittar på reprisen av Så ska det låta. Gästerna är Rigmor Gustafsson och hennes syrra, Roger Pontare och ...E-Type!!!?? Jag skäms lika mycket nu som när jag såg det i fredags. Titta så förstår ni vad jag menar!

I've got an itch

I går var det Roomservice. Säsongens tema är ju att kändisar agerar designer och fixar o trixar till det i nåt litet fans lya. Denna vecka var det Timbuktu. Så galet men så fint blev resultatet. Ett annat resultat är att jag blev drabbad som så många gånger förr. Drabbad av inredningssjukan. Jag vill ut o shoppa kuddar o gardiner o ljuslyktor o tavlor. Jag vill pyssla o måla o o o pust... ungefär här brukar det ta slut. Jag kommer liksom inte längre än så. Idéerna finns. Behovet finns framförallt. Men var är pengarna, tiden, orken? Vi började hur som helst att skissa på vår TV vägg som ska byggas upp med hyllplan och luckor o plats för det stora åbäket (aka dumburken). Det slutade med att vi var totalt oense om i vilken höjd skärmen ska sitta och nåt om att jag inte har ett inbyggt vattenpass i ögonen... Men vilken höjd ska en TV sitta i? Nån som vet?

Still going förkyld

Tack för alla förkylningstips. Jag har inte testat ett enda förutom C-vitamin. Kanske därför jag fortfarande har nästäppa?! Eller så kanske det har nåt med bristande nattsömn att göra. Jag börjar inse mer och mer att jag inte är skapt för att sova jour. En gång i mina yngre dagar jobbade jag vaken natt. Då fick jag migrän. Point taken...

I söndags hade vi träff med läslusarna och avhandlade När änglar dör av Andreas Roman. Det var övervägande negativa kommentarer om den boken. Lite positiv feedback slank dock ur oss bland annat att framsidan är cool med ett upp och nervänt kors på, hehe du är gullig Lina! Till nästa träff ska vi läsa klassikern På drift (eller På väg...) av Jack Kerouac. Spännade!

Fortfarande sjuk...

Martin kom med tipset att lägga riven pepparrot på kindknotorna i 30 minuter för att rensa ur "rören". Vad finns det mer för huskurer mot förkylningar där ute? Jag är nu inne på dag 5 av min envisa smitta som börjar likna influensan. Febern har dock gått över men alla andra symptom iglar sig kvar dag ut och dag in.

 I kväll försöker jag mota bort min onda hals med Roibostet  Heta stunder. Ett riktigt rivigt te som värmer ända in till benen.

Recept

I går lagade jag en så god fiskrätt så jag måste lägga ut receptet här. Allt är lite på en höft eftersom jag alltid känner mig fram i matlagning och nästan aldrig går efter färdiga recept. Den här rätten är lite av en skåprens efter helgens mys. En slatt vitt vin o en skvätt grädde, sen är man i mål. Men jag tar det från början tror jag.

Ta fram nån fisk som ligger o skrammlar i frysen. Gärna vit fisk i filéer. Jag använde spätta.
Ta i en klick smör i en traktörpanna och häll i lika mycket olivolja.
Bryn (kalkon) bacon i fettet.
Finhacka en liten gullök och en vitlöksklyfta och ha i det i pannan när baconen börjat få lite färg. Dra ner värmen så att löken inte blir brun.
När lökhacket o baconen ser mjuka och färdiga ut så häller du i en skvätt vitt vin, ca 1dl, lika mycket röd mjölk och aningens mer matlagningsgrädde tillsammans med 1/2 fiskbuljongtärning. Här tar du ju givetvis det som finns i kylen i mjölk och gräddväg. Låt koka ihop ett tag tills det smakar gott. Om vinsmaken är för stark har du i mer mjölk/grädde och vice versa.
Smaka av med lite vitpeppar och eventuellt en klick smör för att runda av smaken.
När du är nöjd med såsen, både med smak och med mängd, lägger du i din fisk och drar ner plattan så att det bara precis kokar. Nån bubla då och då räcker gott i alla fall för tunna filéer. Det gör inget om fisken är lite fryst fortfarande.
Låt fisken gå klart under lock medan du gör tillbehören.
Jag serverade bulgur och broccoli till min fisk och det smakade fin fint!
Innan servering strör du över lite örter, i mitt fall blev det frysta provecalska örter som passade perfekt.

En snabb och gog vardagsrätt som även kan göras till en lyxvariant med färsk fisk, vispgrädde och färska örter!

Älskade unge

Är detta normalt för en (snart) 2åring?

- att bli glad när det är dags att ta medicin och att gladeligen själv ta medicinsprutorna o trycka in hostmedicin o flytande penicillin i munnen följt av ett ivrigt "nästa!"

- att ha ett Engelsk-Latinlexikon som favoritbok

- att kunna franska och använda det i dagligt tal; "le bok, le napp, le banen (=bananen)" etc.

Hur som helst så är det ganska charmigt i alla fall!

Jag är sjuk...

... och det suger. Som grädden på moset så är lillskruttan sjuk även hon. Jag misstänker starkt att det är hon som smittat mig. Så våra dagar ser ut så här. Hon vaknar glad och pigg o kvittrar som en kanariefågel. Jag vaknar trött och jävlig av nåt himla tjatter från rummet intill. Hon tittar på Barnkanalen som lyckligtvis visar Bolibompa om och om igen i fall man skulle missa nåt. Jag tittar på henne när hon tiittar på Barnkanalen som envisas med att visa samma j-ä barnprogram om och om igen. Ungefär så fortgår våra dagar och upprepar sig minst en gång (samma förvirring utspelar sig efter tuppluren då jag ännu en gång undrar vad det är som låter så dant!) Vid väl valda tillfällen petar vi även i oss lite mat och olika mediciner. Sen kommer äntligen familjeförsörjaren hem och även jag får nån som tar hand om mig, som klappar mig på kinden och lagar mat åt mig. Och vips så var det dags för dagens sista sändning av Bolibompa! Jippi!

Snörvel and out!

Aprikos, plommon, japanska körsbär...

... ja förslagen har varit varierade men en sak är säker i alla fall och det är att det inte är ett barrträd (tack för tipset Martin!)

Nu har det slagit ut en massa fina små blommor, kanske gör det det hela lite lättare? Vi vet i alla fall vad vi tror, men säkra är vi definitivt inte.



Angående priset så ska den som lett oss i rätt riktning få sig ett smakprov, på ett eller annat sätt, av den ev frukt som trädet frambringar!