Tråkdag deluxe

I  dag är det en sån där ickedag. Jag sov för länge men är ändå trött. Jag har storhandlat men glömde hälften. Jag köpte blöjor men tog fel sort. Jag känner mig tjock men åt ändå lunch på Sibylla. Jag borde packa jobbväskan men sitter här i stället o ser klockan ticka på. Nej nu längtar jag till Valborg och alla goda vänner o doften från grillen och ett härligt glas vin. Visst är det nåt särsklit med grillat!? Så mycket härliga känslor som är kopplade till de där kolbitarna och flaskan med tändvätska. Nu ut med tummen! Dax att ta tag i bad hairdayhåret och rota fram de minst smutsiga strumporna att ta på de ofilade fötterna. Och nej, i dag är inte glaset halvfullt!

Gissa trädet!

Den som kan berätta vad detta är för träd ska få en present!


Var är mina gröna fingrar?

Vad gör man med en sluttande trädgård?





Några idéer?

Love hurts!

Fantastiska underbara Laserdome för även med sig blåslagna ben, blodblåsor o en sju h-vetes träningsvärk i låren. Jag är ta mig tusan nästan handikappad. Staplar omkring här hemma som en cowboy med rollator. Det lutar ändå åt att det var värt det. Men nästa gång ska jag strecha!

I dag håller vi tummarna för att Soffy ska få träffa sin lilla bebis snart!

Laserdome

Laserdome är ju bara så KUL! I helgen drog vi iväg med flickorna på jobbet o körde 2x20 min mot ett gäng småpojkar o deras pappor. Det blev en tuff match o vårat lag förlorade stort. Men jisses vad kul det var. Och jobbigt. I dag har jag dubbel träningsvärk. Hästen sitter fortfarande kvar mellan benen och låren smärtar efter de många flyktförsöken från de två äpplen höga pojvaskrarna. Nu skämmer jag bort mig i soffan med resterna av helgens godis!

Back in the saddle (efter 20 år)

O herre jösses villken värk jag har i röven. Sittbenen fick sig en rejäl omgång i går. Efter 20 år av total hästfrånvaro så var det dags att igår svänga mina lurviga över hästryggen. Snacka om att vara nervös. Jag såg till att jag fick en snäll o lugn pålle men vad hjälpte det när flickan bredvid blev skraj för sin häst o ville byta eftersom min såg så trög ut.... Jahopp bara att gå från Sprite till Peperoni. P e p e r o n i! Det hörs ju på namnet att det är en värsting. Efterhand insåg jag att värstingfasonerna bara var en vanlig förkylning. Det var inte alls så att det var en arg best som gjorde allt för att kasta av mig, han hade ju bara en nysattack! I alla fall var det ganska mysigt att rida o jag blev stolt som en tupp när ridläraren sa "bra Frida!"

Förresten, när man kan säga att "det var 20 år sen" så är det lätt att känna sig lite gammal....

Beach 2009

Ungefär vid den här tiden varje år börjar jag undra varför i h-vete jag inte ägnat vintern o våren åt träning. I vanlig ordning kryper bikiniångesten fram och celluliterna ter sig djupare än någonsin. Jag bestämmer mig as usual för att börja träna och motionera o äta nyttigt, helst igår. (jag började faktiskt igår med en promenad på gamla stigar från förr men i dag sket sig det eftersom jag hastigt o lustigt blev gräsänka) Vad gör jag då åt saken? Jo jag tröstar mig på mitt vanliga självdestruktiva sätt med några rutor schweizernöt och sjunker djupare ner i soffan.

Alla är vi rädda för nåt.

Jädd! Jädd! Utbrister dottern o pekar på tapeten genom spjälorna i spjälsängen. Det är en gammal 70-tals tapet som pryder väggen. Full av olika djungeldjur. Väldigt fin tycker vi. Väldigt fin tyckte dottern. Väldigt dyr var den. Inte en chans att vi tapetserar om. Dottern får flytta över till mammas säng. Plötsligt reser hon sig upp och pekar mot garderoberna (fortfarande utan dörrar). Katt!! Huga! Ni som känner mig vet att katten inte är Fridas bästa vän. Jag kisar bort mot de öppna hyllorna och överallt tycker jag mig se små kattnosar kika fram. Hm, det har ju varit varmt ute o vi har ju haft altandörren öppen.... Katt! Nisse! Var då undrar jag. Där! Men nej jag hittar ingen katten Nisse som tur är. Men gissa om jag blev jädd!

Det är ju vår ju!




I hinkarna hoppas jag på att få potatis. Jag har satt 2 sättpotatisar i varje hink. I botten ligger ett lager grus för dräneringens skull. Pallkragarna får tjäna som trädgårdsland i år efterson vi ännu inte vet var vi vill anlägga land. Med tanke på de totalt ogröna fingrarna och det faktum att min far påpekat att både det ena och det andra som jag sått är svårt att få bra så ska vi väl inte ha allt för höga förhoppningar...

Som hacke hackspett

Varför är Dregen med i alla TVprogram helt plötsligt? Vill han månne bli Dregen med hela svenska folket? Folkkär o go a là Carola. Svensktoppen nästa?

Ännu mera trädgård...

Nu sitter jag med stelfrusna fingrar och värmer upp mig i TV-soffan tillsammans med lillfisen (som vägrar sova) och Jhonnie & Mattias. Fingrarna har under kvällen kylts ner i planteringslådorna som står uppställda på platån i trädgården. Fyra lastpallskragar har fyllts med jord och gödsel och nu även med diverse grönsaker, eller ja frön i alla fall. Vi får väl se om det kommer upp nåt vart efter. (Ja jag vet att den här bloggen har utvecklats till en töntig trädgårdsblogg men va fan, det är ju vår jue. O jag har en trädgård. Och en blogg....)



Min trädgård!

Nu när det börjar våras är det ju dax att skaka liv i dom gröna fingrarna. Det ska krattas, ansas, planteras och framför allt så ska det planeras. Men hur planerar en nybörjare sin trädgård? Steg ett kan ju vara att dokumentera den befintliga växtligheten. Planen är att avvakta med de större ingreppen till nästa vår, allt för att inte förstöra trädgårdens dolda skatter. För skatter finns det gott om i en gammal tantträdgård från 60-talet.

Så här der det ut på vår baksida. Vad gör man av en sån här slänt? Till höger anas Klätterhortensian a.k.a risbusken...



Trädgårdsmysterium! Mitt i slänten står två små träd. Frågan är vad det kan vara för nåt?!





Här skymtar trädgårdens finaste skatt!!





Nu väntar CSI, senaste nummret av "Trädgårdslandet" och resterna av påskkärringegodiset!

Glad Påsk!

Det var defenitivt inte jag som blev långfredagskryckan i min familj i alla fall. Första väckningen var kl 05.00!!! Andra väckningen var betydligt mer human. Kl 9 slog jag och lillfisen upp våra ögon o stirrade rakt in i sambons tokstängda ögon. (Munnen var desto mer öppen...) Först upp var dock den minsta varianten medans päronen låg kvar o sträckte på sig. När det varit så där konstigt tyst lite för länge började mamman ana oråd. Och visst hade jag rätt. I matsalen sitter lilltrollet på bordet och smaskar på godis hon funnit i ett av påskäggen. Hon är go min lilla tös!

Påsken firas annars på jobbet och däremellan med släkt o familj. Kvällens arbetsuppgifter har främst bestått av att montera lösnaglar. Eftersom jag aldrig ens haft lösnaglar själv och med tanke på den problematik vissa av flickorna har så måste jag säga att jag var aningens nervös innan. Men det gick ju som en dans o nu har alla långa fina klor på sina tassar!

Glad påsk på er alla!

En bra dag

I går ringde de från ett socialkontor i närheten och frågade om jag var intresserad av ett vik. Jag säger då det. Antingen hör man inget eller så ringer alla (ja alla var väl kanske en överdrift med tanke på att jag sökt över 40 jobb men OK 3 ställen har velat ha mig, o det är ju nästan alla..). Så i dag känner jag mig önskad och värdefull. Mitt CV kanske inte var så dåligt ändå? Sen att termometern står på 14+ och att jag är ledig o kan sitta o njuta av vårsolen på min alldeles egna altan gör ju inte saken sämre. Det är jag o pelargonerna som har flyttat ut ett slag för att lapa i oss av de varma strålarna. Kaffet är upphällt, barnet sover, solbrillorna har dammats av och bredvid mig ligger trädgårdsböckerna på hög (alla två). Kan det bli bättre?

Hjälp jag är med trädgård!

I dag har jag gjort mitt första (?) trädgårdsmisstag. Jag säger första för jag räknar med att det kommer fler. Jag tog häcksaxen och gick lös på den enorma rishögen som jag har fått berättat för mig är en klätterhortensia. Ett stort och fult åbäke som spretar ut i gången så man knappt kommer förbi. Bara att kapa lite tänkte jag och gjordet också. Nu börjar jag ångra mig efter att ha läst att klätterhortensia absolut INTE ska klippas på vårvintern eftersom den då kan förblöda. FÖRBLÖDA!! Jaha då har jag gjort mig skyldig till mitt första (trädgårds)mord då... Men förhoppningsvis överlever den för uj vad vacker den ser ut på alla sommarbilder (vilket man INTE kan tro nu. Nån som vet hur man får den att se så där fin ut även på vintern som det står i böckerna att den ska göra?).

Hur kombinerar man drömmen öm en grön och vacker trädgård med ogröna fingrar? Ett första steg är kanske att skaffa boken som heter just "Hjälp jag är med trädgård". Ett andra steg är kanske att anlita en trädgårdsmästare, he he!

Olika slags lycka

Shoppingsuget är stillat för denna gången men jag har redan börjat planera för nästa vända. IKEA kanske? Ullared nån? Kortet gick varmt i går och uj vad fint det blev i köket och vilka fina paltor jag hittade till dottern. Till mig då? Jo då jag fick mig allt en snygg midjekort discojacka och en ny efterlängtad frisyr så nu är jag nöjd. Ett tag i alla fall. Skulle ju behöva ett par jeans också. O ett par skor....

I dag har det varit en underbar dag. Sol sol o sol. Det har krattats o sopats o klippts påskris. Så nu står en färgsprakande bukett på farstukvisten och 1/5 av gräsmattan tittar fram (inte för att vi har nån vidare stor gräsmatta utan för att den badar i eklöv). Jag har hittat både blåsippor o snödroppar runt knuten. Det är lycka!

Nu är jag lycklig över att få gå och sova men lite ledsen för att jag missar Dundertåget. Sorry grabbar men om ni ska locka mig så får ni spela lite tidigare än midnatt (tant? jag? nääää jag har ju för fasen en ascool diskojacka! Så det så!)

Förresten ni vet det där presentkortet på en prenumeration som jag har tjatat om. I dag skulle jag äntligen lösa in det. Snacka om besviken när det står att "presentkortet är redan inlöst ". Snopet!