Sjukt

Nu har den slagit till. Svininfluensan! Nä kanske inte, men febern i alla fall. Det är minstingen i familjen som har 39,5 i temp. Stackars lilla gumman, men kanske änu mer stackars hönspappa. Inte undra på att dottern gnyr efter min pappa mitt i natten för vem är det som ligger med ett hundöra redo att rycka ut, just det - hennes pappa. Så jag lämnar mina kära hemma i dag o tar bilen till jobbet (jäkla regn!) så får de ha pappa-dottergos hela långa dagen.

Uppdatering

Jag kan förstå att besökarantalet har rasat ner till endast en liten besökare i dag. Tack du, vem du nu var som kikade in, för visat intresse. Antagligen nån som halkade in på ett bananskal. Bloggar som visar samma inlägg dag ut och dag in är ju så tråkiga att klockorna stannar, min inkluderad. Sen när den väl uppdateras så stänger du ner den av gammal vana innan du ens hunnit upptäcka att det faktiskt stod nåt nytt där. Men nu så drar jag mitt strå till stacken och skickar ut ännu ett meddelande i cyberrymden.

I går testade jag ett gammalt beprövat husmorsknep som jag tror att jag skrivit om tidigare. 1l kokande vatten, 2msk bikarbonat och 1msk salt, lite aluminiumfolie och silvret är räddat. Men nu var det inte silverbesticken som skulle fejas av utan självaste diskhon. Av någon outgrundlig anledning har vår inte ens ettårig diskho gjort en omvänd Michael Jackson (och då menar jag inte att den gått från död till levande utan att den gått från vit, eller ja silvrig, till brun...), inte alls vackert. Men så slog snilleblixten ner och det gamla tricket kom till användning. Gissa om det blänker nu! Smutsen flagade bort av egen kraft och efter lite finlir med diskborsten så var hon som ny igen!

Annat som hänt sen sist är att jag inte alls hade besökt min sista festival för den här sommaren. Nä jag drog till Götet en gång till med siktet inställt på Way Out West. Den här gången med mina brudar i släptåg och ett ännu lyxigare hotell inbokat. Som traditionen lyder så såg jag väl en två tre konserter på hela helgen, men som sagt en tradition är en tradition och ölen var god.

Annars har det varit inskolning på föskolan, potträning, cykling och en hel massa jobb på schemat. Det märks att det är höst. Nya tag. Fart och fläkt. I love it men uj vad trött man blir!

Hon är en prinsessa!

Min tjej är galen i rosa. Allt ska vara rosa. Hon fick ta en titt i HM katalogen häromdagen och peka på de plagg hon skulle kunna tänka sig. Alla var rosa. Eller lila. Gärna med Hello Kitty på. I dag var vi på marknad och fyndade den största hästballongen vi kunde hitta. Självklart en glittrande stjärnbeströdd enhörning med vingar och ett klädsamt horn i pannan. Och självklart i rosa. Hon fick även välja vilka solglasögon hon ville ha och valet föll på de rosa pilotbrillorna. När vi kom till foppatoffelståndet (ja vi är svennebanan) kunde vi dock hejda henne och det blev ett par röda söta. Nu är hon ju hur cool som helst i sina rosa pilotisar men för min del hade det kunnat stanna där. De som känner mig vet att jag är totalt orosa, och totalt oflickig på det där glittriga pastelliga sättet. Inget fel i det men det passar inte min smak. Sen har jag ju en total avsky mot att klä upp sina små töser som gulliga små prinsessor i kläder som bara tål 30 grader och inte uppmanar till lek och bus utan är till för att sitta still och vara söt i. Så vad hände? Var det dagis? Var det TV? Var det jag? Nåt hände i alla fall för tösen gick från grön till rosa och skulle nog gärna vara en liten rosa puffig prinsessa. Men hur rosa och ullig och bullig hon än må vara så är hon ändå min lilla tuffing!

Kanoting!

I dag har jag paddlat från byhåla till avkrok. Vi drog ut med jobbet och ett gäng mer eller mindre frivilliga tjejer. Jag fick den mindre. Vädret var på vår sida och endast ett fåtal droppar föll över våra huvuden. Grillguden var tyvärr mindre givmild och bara den ena av våra två engångsgrillar slog lågor. Vad är det med dessa grillar egentligen? Varför kan de bara inte funka som de ska. Är det meningen att man ska behöva ta med två i backup i fall att den första inte tänds? Suck. Men efter lite pinnar, toapapper och ett våldsamt viftande med kartong så kunde vi grilla korv på även den andra av dom 2 små fyrkanterna. Rökt korv med bröd har då aldrig smakat så gott! Lite hembakade bullar på det och vi var fit for fight för andra halvan av vår rutt.  Efter ett par mil var vi i mål och en annan stretchade så gott jag kunde. Men oj vad det inte räckte för nu värker det rejält i både biceps och triceps och sågmuskeln. Får se om jag kan lyfta armarna i morgon.... Men det var det värt!

Underbara söndag

Det är nåt särskilt med söndagar. Dessa sköna lata dagar som bara finns där att göra vad man vill med. Just den här söndagen började med en välförtjänt om än lite väl lång sovmorgon. Stumpan hade en orolig natt i natt och ropade mamma både tre och fyra gånger. I går tog vi bort sidan på hennes spjälsäng vilket resulterade i att snutten ramlade ur sängen hela tiden, och hur botar man det? Jo man ropar på mamma. I morse upptäckte hon att hon kunde kliva ur sängen själv och lyckan var gjord. Ska bli spännande att se hur det kommer gå vid läggdags i kväll. Förmodligen inte alls... Anledningen till att sidan rök är att denna lilla tvååring har börjat klättra ut spjälsängen av egen kraft vilket känns lite vågat.

Efter lite morgongos och frukost drog vi på oss reflexvästarna och gav oss ut på en joggingtur...