För mycket av det goda

I dag känner jag för att mosa i mig resten av kokostopparna, violstången, chipspåsen, mintchrispchokladen, glassen och allt annat smaskens som finns i gömmorna. Varför? För att jag inte kom i byxorna i morse. Logiskt? Nä, inte ett dugg. Suck, helt plötsligt verkar det vettigt att äta Nutrilett.

Duktiga jag!

Idag har jag varit på sjukhuset och tagit blodprov (eller säger man lämnat?). Det gick sååå bra och jag var sååå duktig sa sköterskan och sen fick jag ett klistermärke. Ett sånt där tjockt ni vet med ögon som rör sig. Eller nä, riktigt så var det inte. Jag fick inget klistermärke. Men duktig var jag! Låg (ja jag fick ligga ner, kan ha nåt med att jag sa att jag brukar gråta och svimma när jag blir stucken i) och stirrade in i ett vägguttag, andades och slappnade av och inte en enda tår! Hade jag inte varit med i Gogå-klubben så hade jag firat med en glass men jag vägrar att böta den här veckan också så glassen får vänta till helgen. Men då tar jag baske mig två!

Present!

Jo då, när dottern (sambon) väl förstått att det var mors dag så åkte hon (han) allt o köpte en fin fin present. Det här diggar morsan till i bilen nu mer!
Imperial State Electric

Sol sol sol!

I dag har jag lagt grunden för årets kärringbränna. Härligt att solen är här så pass mycket att bröstet och överarmarna kan få sig en kyss och lysa rött de närmsta dagarna. Mer sånt. Sol och värme i alla fall. Kanske mindre av det röda.

Nu börjar det gå upp för mig att sommaren är på intåg, att det snart är midsommar och att alla de där fröna jag planerat att så borde ha blivit just det för länge sen.... (Och att det börjar bli dax att planera för den stora födelsedagen...)

Konsten att njuta.

Det är inte förrän man struntar i alla måsten som man inser hur många man egentligen har. I dag struntar jag i allt. Ligger i solstolen och njuter. Läser lite. Pratar med lillan lite. Äter lite. Jag struntar i alla kläder som måste tvättas, vikas, märkas. I alla golv som måste damsugas, skuras, rensas. I magar som måste tränas, ben som måste rakas och kläder som måste matchas. Alla påhittade måsten som egentligen bara existerar i fantasin. I dag tar jag dagen som den kommer och skjuter alla måsten till morgondagen.

Det är ju för fanken mors dag!
Grattis alla fantastiska mammor som finns där ute <3

Jag klev in i en affär, sa goddag vad har ni här?

Vi leker affär. Det låter ungefär så här. "Jag är köpningen mamma, vilken färg vill du ha?" "Eeeh, orange?" "Näää det finns ingen orange ju" "Hm ok eeeeh grön då?" "Ja, det finns en grön bok, varsågod"


Sen ska allt "pipas på" och det görs så klart genom att spela en liten trudilutt på den spelande nyckelpigan.
Världens bästa affär ju! Nu ska jag gå och se om jag kan få handla nåt rött!

Fredagsmys!

Ja jag har varit på marknad i dag. Och för att läka såren efter spektaklet behöver jag min BiB. Men nu är livet på topp igen förutom att det finns tvätt att hänga snart. Och för att orka det behöver jag mina kokostoppar och mina polkagrisar. Fast om jag sällskapar tillräckligt mycket med BiB'en så kanske jag glömmer bort tvätten, hm....

Varde ljus!

Led-lamporna är äntligen på plats! Titt så fint det blev.

Dagens lärdom!

Om du går in på en pizzeria och upptäcker att det sitter en hel skolklass där inne, vänd då på klacken och spring illa kvickt till nästa matställe. I alla fall om din alldeles egna mat och sovklocka ringt för länge sen och du behöver mat NU!
Om du nyss har ätit frukost så går det bra att kliva in och beställa lunch för jag lovar att det är dax för nästa mål lagom tills din falafelrulle är färdig. 

Glöm aldrig detta!

Dåligt väder?

I dag blev det en blöt Gogå-promenad. Regnet öste ner men eftersom det inte finns några dåliga väder utan bara dåliga kläder så åkte regnstället på och jag ut. Två tappra hurtbullar var vi som knatade på med glada miner. Nu lyser låren röda och sängen lockar men först lite desperata husfruar och en banan i soffan!

Semester

Jag skulle behöva ha lite semester innan semestern. Fixa allt det där som behöver fixas så att jag kan ägna min ledighet åt just det, att vara ledig. Ligga i min hammock och titta ut över ansade rabatter och prunkande växtlighet. Dra upp en späd morot och koka den i mitt välstädade kök, äta den på den nyoljade altanen med doftande kryddor i vackra krukor bredvid mig. Ge mig lite ledighet så jag kan vara ledig, sen.

Måndagslyx

Mamma, sylt är nyttigt! Säger stumpan samtidigt som hon fullkomligt öser drottningsylt över pannkakan. Mmm visst är det nyttigt, för själen, tänker jag. 

Ibland är det bra att det regnar.

Dagens planer blev aningens kullkastade av vädergudarna. Kändes inte alls lika motiverande att skura och olja in altanen när inte solen var framme. I min fantasi skulle jag gilda runt där ute och göra nytta samtidigt som solen skulle göra mig brun som en pepparkaka men så blev det alltså inte. Men inget ont som inte har nåt gott med sig. Regn ute gav oss en innedag och fix lite här och var. De efterlängtade spottarna till köket är på väg upp (han är så duktig min karl som kan göra det och titta på hockey samtidigt), urvuxna barnkläder har flyttat ner i lådor, förråd har rensats och vinterkläderna har fått ge vika för vårigare sådana. Mitt i allt rens o fix hittade jag även en tom garderob i källaren och vips så har vi nu en perfekt skogarderob! Lyckan är fulländad.

En rackarns bra dag!

I dag har vi haft en sagolik dag på många sätt. Riddare och gycklare från sagans värld under ett sagolikt solsken och med sagolikt dyr mat. Rätt så perfekt dag om man frågar mig. Och frågar man lillstumpan så håller hon nog mer än med (se bild nedan).
Jag tror jag blev kär i den där hästen
och jag tror att hon blev kär i den
Sen satte vi dit picken över i genom att gå på 30års fest med några av de finaste finingarna man kan tänka sig. Och vi kunde cykla dit och hem, det är lycka det!

Lördagsprojekt!

Operation "hindra stumpan från att åka till riddarspelen i Snövitklänning" startar NU!

Hair it is!

Nu har jag varit o stoppat huvudet i en färgburk, eller nja... jag har fått den noga ditpenslad av min duktiga frisör Jenny. Hon är så bra o jag är så glad över att ha funnit henne. 3 mil, 40 spänn i parkeringsavgift och bra många mer lappar för färgen värt det. Hon är så bra att jag snabbt förlät henne för att hon kapade håret aningens för kort sist (men jag gnällde lite försynt i dag över mitt förlorade hår). Man kan tycka vad man vill om att lägga värdet av ett par dyrjeans på håret men det är ju så värt det att få njuta av denna underbara vardagslyx! 

Go Jenny!

Hipp hipp hippa!

I kväll har jag bowlat ett par serier, ätit mig proppmätt på smarrig mat och skrattat högt och ljudligt som sig bör på en minimöhippa. Det är härliga Ullis Gullis på jobbet som ska slå sin påse i hop med en annan inom kort och det är helt klart värt att firas. Hurra hurra!

Go-gå!

Gogå-klubben har just haft sammanträde och jag sitter nu nyduschad i soffan och känner tröttheten sprida sig i hela kroppen. Gogå-klubben är den bästa klubb jag varit med i någonsin. Motion och social samvaro på en och samma gång. Perfekt för oss småbarnsföräldrar som knappt hinner umgås eller promenera än mindre göra både och. Skulle vi hinna umgås så kan man ge sig den på att det ska fikas eller snacksas på kuppen och vips så har man inte en utan två promenader på minuskontot.
Heja klubben!

Kvartsamtal

I dag har vi varit på kvartsamtal. Eller utvecklingssamtal kanske det heter nu för tiden. Hur som helst så var vi på förskolan och samtalade om vårat barn i en kvart. Hon är ju så klart skitbra på allt och rakt igenom en härlig unge, jada jada jada (säg nåt jag inte redan visste) men det mest briljanta var hennes beskrivning av en rektangel. Rund kunde hon och fyrkantig gick bra men bredvid rektangeln stod det skrivet "jättelång". Helt logiskt och ett mycket passande namn på den formen tycker jag!

Ett lila hjärta till mitt hjärta!

Jag är så sötsugen just nu! Suktar efter den goda glassen som finns i frysen. Chokladen som gömmer sig i skåpet. Och alla goda tårtor som man kan baka. Stumpan fyller 3år inom kort och hon önskar sig en lila hjärttårta, så jag letar runt efter ett passande recept. Kanske kan det ha nåt att göra med mitt sötsug?


Rolig mat = god mat?

Det bidde en sån här till middag. Inte särskilt god, inte i närheten så fin som den på bilden och stumpan bölade efter sina makaroner. Men den måste nog klassas som ganska nyttig och som en acceptabel bukfylla. Och efter tre stadga slevar turkisk yoghurt och en burk majskorn på toppen så stoppade även lillfia i sig med ett glatt humör. (Fast först efter att ha försäkrat sig om att jag verkligen vet var makaronerna finns.)
I morgon ska jag inte laga mat bara för att namnet låter kul! Frittata, lovar mer än den håller (i alla fall med mig som kock!)

You gotta love that hammock!

Sommarkänslorna fortsätter och eftermiddagen startade i hammocken med saft och sugrör. Nu funderar jag på vad för somrig mat jag ska slänga ihop. Mmmmm sill o färskpotatis, färsk sparris, grillat ... smarremums! Fast det blir nog snarare korv o makaroner till stumpans stora glädje, mycket kan man kalla henne men finsmakare är inget hon brukar bli beskylld för. Nattuggla däremot, det passar in bra. I natt smög hon runt med ficklampa och lekte inbrottstjuv vilket resulterade i en lång sovmorgon för far och dotter och en mor som somnade under avslappningen i dagens sporthallsbesök. På ett sätt var det en liten seger att hon vaknade eftersom det var första natten utan blöja och eftersom hon vaknade av att hon var kissnödig meeeeeen det var lite svårt att de det ur det perspektivet i natt. Nu blir det matlagning och sen däcka i soffan!

So long!

Klubbad!

I dag har jag varit och träffat tjejerna i Läslusen. Vi avhandlade Blåst av Erlend Loe och kom fram till att vi ska läsa
Dyngkåt och hur helig som helst - Mia Skäringer
och
till nästa gång. Den första ligger i min "att läsahög" sedan tidigare så Jippi! för det, den andra ska det bli spännande att antingen älska eller hata för det var det vi kom fram till att vi förmodligen kommer göra. Eller som en lus så fint sa "den här kommer jag älska att hata eller hata så mycket så jag kommer älska den".
I kväll blir det träff med min andra tjejklubb nämligen min promenadklubb. Promenad tisdag och söndag, samma plats samma tid, kan det bli bättre?
En söndag helt i min smak!

Ofrivillig sovmorgon

Igår var vi på Bauhaus och handlade ett munstycke till högtryckstvätten, nya eluttag och lysknappar till kök och vardagsrum. Vi tittade på varandra och sa att i morgon då sätter vi i gång tidigt så vi får nåt gjort, nickade i samförstånd och somnade tidigt. I morse vaknade vi av att telefonen ringde. Tanken vem i h-vete ringer så häääär tidigt? flög genom mitt huvud innan den snabbt förbyttes till tacksamhet när jag slängt ett öga på klockan. 10.30!!! Det var nästan en chockartad upplevelse att vakna så sent. Nu kommer svärisarna på fika om knappt en timme och jag har ett rörigt hem att städa och en bok att läsa ut innan dess så jag säger tack och hej så länge. Ha en bra söndag!

Upplyftande!

Stumpan leker bulldeg med min mage. Kul, verkligen, jättekul. Bra lek det där gumman! .... mummel mummel baske mig ingen 3-års present mummel mummel...

Livet på en pinne!

Här har vi det bra stumpan och jag!

Sommar sommar sommar

Livet är ju helt fantastiskt i dag. Sol sol sol o jag ligger i solstolen med Rosévinet på kylning. UNDERBART! Hoppas ni kan njuta av solskenet lika mycket som jag och hoppas att grannarna har överseende med synen av mig i bara BH o mysbyxor. Nu blir det brillor på och boken fram. Och just det ja, rosévinet!

God morgon!

Lördag morgon och alldeles för tidigt för min smak. Eller 7.30 kanske inte är så där vansinnigt tidigt men det hade lika gärna kunnat vara 4.30. Tur att det finns DVD. I dag ser vi på:

När jag blir stor vill jag ha en egen pingvin...

Freeeeedaaaaaaaaag!!

Wohooo! Nu börjar helgen. Och vilken start sen. Middag och mys med härliga vänner. Barnen lekte som tokar och ljudnivån var på max. Pianospel, surrande lasersvärd, ylande ungar och barnskiva på bästa dansvolym. Sommaren -97 gick jag i tre dagar och oroade mig för tinnitus. Då var det Hultsfredsfestivalen som satt sina spår. Det var inget emot detta. Hello hörselskada! Men om min unge är glad så är jag glad. Nu är det hockey på TV, gästerna har åkt hem för länge sen och kudden ropar högt! Kl är strax innan 22.30. Det är mycket som har ändrats sen -97. 

Trevlig helg på er!

Nu får det vara nog!

Nu lägger jag ner fejandet och tar mig ett välbehövligt vil på sofflocket! Pust stön och stånk vad det ska va jobbigt att agera städtant. Fint blir det och gott luktar det .... eller nja, det luktar faktiskt skit men det beror inte på städningen utan på sambon som spolar rent avloppet. Urk!


Charmigt glömsk?

Jo som sagt jag tvättar ju fönster och när jag nu var klar med ett parti, torkat av fönsterbrädan och skulle hänga tillbaka gardinerna så kunde jag inte hitta dom. Jag letade och letade och började känna mig lite lätt dement för hur tusan slarvar man bort ett par gardiner? Tills det slog mig. Vi har ju inga gardiner i det fönstret! Suck! En vanlig dag i mitt liv...

Hemlis!

Nu ska jag berätta en hemlis för er. Jo det är så här att stora hus har många fönster. Halvgamla hus har tvåglasfönster. Den som äger ett halvgammalt stort hus har alltså ganska många rutor att tvätta. Det visste ni inte va?

I dag tvättar jag fönster. Ganska kul, NOT!

Sambon flydde till jobbet. "Storhelgstillägg" mumlade han nåt om o drog iväg illa kvickt när jag nämnde ordet städdag. Tur att jag har en annan liten raring här hemma som gladeligen hugger in till mammans (förskräckelse) förtjusning.

Städa städa varje fredag o så varje jul...

... det tycker jag är .... skittråkigt!! Särskilt tvätta fönster men uj vad fint det blir. Eller? Mindre fult i alla fall. Svårt det där att putsa bort reporna. Jag försöker o försöker o stumpan hjälper (stjälper) till så gott hon kan när hon inte pratar med nån av sina låtsaskompisar i låtsasmobilen. De har såna fantastiska liv de där kompisarna, alltid nåt nytt som hänt. De åker ambulans titt som tätt, bryter ben och blöder så de nästan dör. Eller fantastisk var kanske fel ord...

Tjoho!

Vad kul att så många kikade in här i går när jag återupplivade bloggskrället. Då känns det helt klart värt det. 

I dag kan jag inte lägga ut några solskensbilder för ute är det blött blött blött. En liten solstråle kan jag dock bjuda på, en alldeles särskilt fin sådan som tinar upp mitt hjärta i alla väder!


Pappa upp i dan!

Mätt!

Oh oh oh så gott det var. Kan tipsa om att lite extra kryddning var pricken över i. Vitlök, dijonsenap, tomatpuré, chilisås, paprikapulver och så lite extra salt på potatisen gjorde susen!

Nu ska jag jäsa ett tag på soffan medan lillskruttan leker att hon är Snövit.

Hungrig!

Jag står o suktar vid ugnen för där inne finns den här lilla raringen
Det luktar himmelskt och magen kurrar!
Grundreceptet hittar ni här.

Det här kommer bli skoj!

http://www.westcoastriot.se/
Jag ser mest fram emot the Hives (Hello mr Pelle!), Bad Religion (Hello nostalgitripp!), sköna hotellsängar (Hello sovmorgon!) och ljuvlig frukostbuffé (Hello typ ungefär det bästa som finns!).

Att vara mamma åt sin mamma

Nej riktigt så illa är det inte ännu. Att jag är mamma åt min mamma. Hon klarar sig bra själv och är alldeles lagom mycket mamma åt mig. Däremot så är min stumpa här hemma fast besluten i att även hon är mamma åt mig. Jag är mamman säger hon och du är storasyster. Pappa är lillasyster. Just i dag har jag inget emot att hon är mamman. Det vore skönt att bli ompysslad och slippa bry sig om mat, städ, disk och tvätt. I dag VAB'ar jag nämligen och passar på att vara lite sjuk själv. Stumpan däremot är oförskämt pigg fast portat från förskolan. 48 timmarsregeln.... say no more.

Lite för mycket att göra.

Efter en halv förmiddag i trädgården kan jag konstatera att det är väldigt mycket att göra där. Lite hipp som happ har jag planterat två marktäckare i rabatten men det är långt ifrån tillräckligt. Nån som anmäler sig frivilligt som trädgårdsmästare?

Underbara vårsol!



Jag är förkyld....

... och jag hatar't!

I'm back

Nu lägger jag in en stöt igen och bloggar på lite grann. Mycket har hänt sen sist men det bästa var nog detta:



En härlig weekend till London med två av de finaste väninnorna man kan ha. Shopping, pubar, god mat och så MUSIKAL! Jag älskar musikaler. Vi såg Hair. En riktig klassiker som bjöd på det mesta, även lite naket (vi fick vår strippshow ändå brudar ;)). Så alltså ett hett tips, se Hair om du är i London.
På väg in i Chinatown

Många minnen rikare, några kilon tyngre, en guldväska plus och med en riktig förkylning på halsen är jag nu tillbaka i verkligheten och längtar redan till nästa tripp!
(Jag skiter i att det här blev ett av världshistoriens tråkigaste inlägg, jag är lite ringrostig! Och förkyld...)