Istället för bloggeriandet

Nä det bloggas inte så mycket nu för tiden. Istället lägger jag all min lediga tid på att följa den här underbara sidan. Mycket nöje mina vänner! (OBS! Jag rekommenderar att ni läser bildtexterna, de är halva nöjet!)

Sug!

Tant som jag är så tittar jag med glädje på Halv åtta hos mig. För några veckor sedan serverades denna läckra förrätt i rutan och något senare även hos mamma och pappa. Lika god live som i fantasin!
I veckan var det dags för ännu ett läskande recept. Jag vet inte varför men jag har känt ett citrussug på sistone (kan bero på all mäktig choklad som slinker ner titt som tätt), det är så härligt uppfriskande med den där sugande känslan som citron ger. Så vad passar då inte bättre än lite härlig citrussorbet!? Nån dag ska den serveras i mitt kök!

Sånt som gör mig glad

Förutom barn, familj, vänner o jada jada jada så får detta och detta mig att dra rejält på smilbanden!



Mammas pojkar!

Jag sitter i soffan och slöglor på "Mammas pojkar". Detta hemska spektakel. Men oj så kul att göra parodi på och ännu roligare att se parodin om man sett originalet!

Så här blev den...

...pumpan som karvades!


Mera choklad!

Ibland måste man njuta livets goda och i mitt fall blir ibland rätt ofta. I kväll avnjutes rödtjut modell BiB och Dumle, tjusigt så det förslår! Kvällens underhållning står Idol för och ett halvt öga faller även då och då på packard bell, eller kanske inte så mycket på själva datorn utan mer specifikt på The Net a.k.a "internätet". Tänk vad lätt det är att underhålla sig på egen hand nu för tiden... Den här helgen är raka motsatsen till den föregående, istället för huset fullt så är det tomt hus som råder. Den bättre hälften är rockstar på annan ort vilket innebär tjejhelg för resten av familjen. Inga storslagna planer utan mest slapp o slö på schemat. Och det kan vara skönt det med. Att ta det lugnt. Varva ner. Vila upp. Samla kraft.
Dagens plus: Fredag! Fredagsstämning på jobbet, fredagsstämning i hjärtat. Glatt o glammigt!
Dagens minus: Att det alltid måste finnas en minussida. Livet är inte svart eller vitt, det finns många gråzoner.
Ps. glöm inte fars dag på söndag!

Mmmmm Marabou

Inget lindrar som lite choklad. När livet känns svårt, när allt är grått och trist eller du bara har lite svårt att sova så finns den där som ett plåster på såren. Ljuvlig len och smältande choklad som lockar och pockar från godisgömmorna. I natt har jag svårt att sova, kanske beror det på blåsten kanske på annat men jag somnade och sen vaknade jag. Det var länge sedan nu. Jag har alltid varit en sån som haft svårt att sova. Jag är, eller var, en grubblare. Otaliga var de nätter då jag skruvade mig till sömns efter många timmars vånda i sängen. En nattuggla, nattsuddare, soffnötare. TV'n var min nattlige vän. Och nu, åter i TV soffan. En annan soffa. En onött soffa. Mad datorn som enda sällskap och med Marabou på tungan. Kanske är det inte så smart att peta i sig choklad 02.00 en tisdagsnatt, men inget lindrar ju som lite choklad...

Gamla vänner och gamla saker på nya ställen

I helgen hade vi fullt hus! Vi agerade hotell, hade fika/barnlek och finmiddag med tillhörande uppesittarkväll. Fredag eftermiddag till söndag lunch var schemat fullspäckat och det är så himla kul tycker jag. Jag älskar besök även om det innebär en söndagskväll med städning på agendan kombinerat med en antydan till huvudvärk. Men det måste tilläggas att jag ABSOLUT inte var bakis i söndags, nä jag var bara trött och sockerstinn... För hur det än är så betyder helg socker i form av både fika och godis. Gott är det men det tar några tandborstningar innan den där sötsliskiga hinnan har försvunnit från tänderna. Nej nu blir det frukt är godis fram till fredag! Och städning förresten, söndagskvällen ägnades mycket lite åt just det. I stället styrde vi kosan mot loppis (läs mormor) och fyndade loss. Min gamla mammas mor har flyttat till "hemmet" och nu ska hela bohaget delas ut. Mycket skräp finns det, mest sånt kanske men några guldkorn går att finna. Ni kan ju ana att jag inte var helt på topp där bland alla gamla saker i en enda röra och med känningar av gårdagskvällen.... men hur som helst så kom jag hem med en jordglob, en gammal radioapparat, kakfat, burkar och lite annat smått och gott. Så tingade jag kökssoffan. Nu ska bara orken/lusten/tiden infinna sig så att den målas om och dynan får ett nytt tyg.
Nu städningen från i söndags och sen förskola för lillan och jobb för mamman.