Sovmorgon?

Att ha sovmorgon när man har småbarn är förrädiskt. Kvällen innan inbillar man sig att man kan vara uppe lite längre än vanligt för i morgon, då ska vi få sova ut! Men sen när i morgon är i dag så vaknar barnet likt förbannat i samma tid som vanligt och den enda skillnaden är att man inte är lika utsövd som man brukar vara. (Man=jag). Nu kanske jag är fel person att klaga särskilt med tanke på att jag klagade lite i somras på att min tös sov för länge om morgnarna. Ja ni läste rätt. Ibland väckte jag henne vid kl 10 för att jag varit vaken i två timmar och verkligen ville göra något av dagen! Så nej jag ska inte klaga men ändå, förrädiskt är det...

Sköna söndag

Idag äter vi frukost i soffan. Ibland får man göra så. Bara strunta i alla regler man satt upp och äta smörgås framför Bolibompa. Vi söndagsdegar lillskruttan och jag men just nu verkar jag få sitta ensam och titta på Pettson och Findus för lilla fröken "krullar" i hop papperslappar. Ja det är nåt hon gör nu för tiden. Skriver små hieroglyfer på en pappersbit som hon knölar ihop o kastar på mig. Sen ska jag öppna och läsa (dvs hitta på vad det skulle kunna stå). Ett ganska trevligt men stökigt skoj.
Nu åker godisskålen fram också, hur ska denna söndag sluta!!?

Välsvarvat ska det va!

Nu är tydligen kurvor inne igen. Det är den kvinnliga kvinnan à la Birgitte Bardotte som ska gå på catwalken . Frågan är bara vad modevärlden anser är kurvor. Med tanke på hur stora (inte alls) alla mulliga modeller är så kan jag bara föreställa mig hur en kurvig kvinna ser ut. B-kupa och stl 36 över röven kanske?

Ja jisses...

Och nu har de börjat visa "Rena rama Rolf"-repriser på TV4. Viva la -90tal.

Ännu ett "varför?"

Jag säger bara Fångarna på fortet. Vad hände? Var det bara jag som fick nog av "nära skjuter ingen hare", Fader Fouras, ormburar, tigrar etc på -90talet? Nu ska eländet visas igen, visserligen inte som fredags eller lördagsunderhållning vilket jag tackar för men på bästa sändningstid. Kunde inte TV4 hitta nåt annat och framför allt bättre att visa på måndagskvällar kl 20.00?
Ja ja suck, jag kollar väl på en repris av Roomservice.

Varför? kan man undra

Why oh why gör artister sämre varianter av gamla hits? Typ Martin Stenmarck med "Everybody's changing"... Jag bara undrar.

Söndagsborden

Vad skönt det är att slappa och slöa men fy vad svårt jag har att koppla av när jag har hur många saker som helst att göra. Hur gör alla andra kan man undra? Sliter hund för att sen kunna vila eller skiter dom fullständigt i alla borden? Jag borde tvätta, dammsuga, tvätta fönster, vika tvätt och påta i trädgården. Och så är jag ensam vuxen hemma och får således göra allt det där själv. Jag vill slappa, slöa, läsa och åka till gymmet. Vad jag verkligen gör är att värma upp soffan med lillskruttan och en skål vindruvor. Fram till kl 10 får man väl dega?

Här är den...

...nya fina lampan. Och på bordet ligger senaste duktillskottet i form av en Ekelund.            Så snygg! Jag är nöjd.

Upp sa jag!

I dag ska den upp! Ja lampan från Ullared så klart. Äntligen ska vi sätta pricken över i i matsalen. Om jag orkar så kommer det en bild sen. Det är ju trots allt söndag och i mitt fall sista söndagen på semestern

Shopping!

Jag har varit på Gekås i Ullared. En gång var jag där först och sen blev det en gång till. Tre år tog det innan jag fick tummen ur igen. Först vägrade jag konsekvent och hävdade som många andra att det där är inget för mig. Mycket folk och trängsel och sååå billigt kan det inte vara och bla bla bla. Men nu vet jag att det är så billigt. Ett exempel: Har spanat på en lampa en tid som i butik kostar 1000-1500kr. Jag hittade precis en sån på Gekås för 450kr! Vilket fynd.
Sen ska det tilläggas att det är jobbigt att gå o shoppa en hel dag för det är det som krävs om du ska ta dig igenom hela eländet. Fötter och rygg värkte bra på hemvägen och bilresan tog aldrig slut men har man bara trevligt sällskap med sig så går det mesta. Jag är i alla fall nöjd och utmanar alla skeptiker att åtminstone åka dit en gång i livet. Perfekt för den som har barn, vinterjacka för 179Kr, helt vinterställ för 300kr, fodrat galonställ, vantar, ja allt som man kan behöva till de små för 1/2 priset mot de billigaste affärerna här hemma. För att inte tala om alla leksaker, oj oj oj, hur billigt som helst. Och nej, det är inte skit det är precis samma saker du går o tittar på hemma fast mycket billigare.
(Ha ha vilket reklaminlägg för Gekås det här blev då)
Annars så är allt fint och i dag ska vi i väg och fira härliga faster som fyller år. Grattis!

Hemma igen!

Nu har vi varit på resande fot igen. Det blev en korttripp till huvudstaden med besök på Junibacken och Gröna lund. Det första roade familjens minsta mer än de två andra men det är väl som det ska. Lite besvikna blev vi allt över att upptäcka att det hela fanns under tak. Ute strålade solen men vi skulle promt vara inomhus. Med facit i hand så hade nog alternativ nr 2 varit bättre, Skansen, men nu fick lilla fröken bestämma utflyktsmål och då var det Pippi som drog mest.
Grönan underhöll både liten som stor och med bästa lektantena i sällskap blev det en hel del turer i karusellerna för den lilla. Mamman o pappan höll sig till barnåken och fikastolen och undvek galant alla skräckinjagande vidunder. I dag pustar vi ut och vilar upp oss efter alla semesteräventyr, jag inför ännu en semestervecka och sambon inför jobb. Det är en perfekt soffliggardag och för att rättfärdiga mitt slöande så tog jag ett morgonpass på gymet. Skönt att få känna sig lite nyttig på sofflocket ;)

Bakslag!

Lyckan var inte långvarig efter promenaden för här sitter jag mitt i natten och kan bara inte sova. Benen värker och magen kurrar efter vatten. Men fönsterlamporna lös så välkomnande när jag klev in i vardagsrummet och pläden låg så mjuk och fin på soffan att julmyskänslorna kom som ett brev på posten, så nu känns det faktiskt inte helt fel att vara uppe. Om det inte vore för lite mystiska ljud här utanför. Jag väljer att tro att det var ett djur. Ja ett djur var det.
Djur.jpg

Pustar ut!

Jag är ju som bekant med i en promenadklubb. Vi har ihärdigt traskat runt byn tisdagar och söndagar hela våren och toppade det hela med stenugnsbakad pizza och den ultimata tjejfilmen "Sex and the city 2". Pizzan var lika god som filmen dålig. Men nu ska ni inte tro att det tog slut där för klubben kämpar på även i semestertider och jag är just hemkommen från en 1 1/2 timmes promenad. Lika trevligt som skönt men ack så trött man blir efteråt. Nu ligger jag svettig och dan i soffan, mätt efter lite påfyllning och med bultande ben. Att det ska vara så svårt att ta sig till duschen!
I morgon blir det Stockholm med övernattning, frågan är bara Skansen eller Junibacken?

Stök och bök

Jag är på allvar förundrad över att det kan vara så stökigt här hemma hela tiden. Jag tycker att jag plockar och städar och fejar lite titt som tätt men ändå är det aldrig riktigt fint. Stumpan bidrar ju så klart till en hel del men allt går inte att skylla på henne. Och ute regnar det så det går inte att fly fältet eller. Bara att ta tag i det hela och feja på. Eller så struntar man i det och tittar på Barnkanalen med lillskruttan i stället.

Home sweet home

Nu befinner vi oss åter på fastlandet, hemma i tryggt förvar i det egna huset. Borta bra men hemma bäst kan man lugnt säga, så bra att vi skippade sista natten i stugan. Inget fel på den egentligen, klart över mina förväntningar. Rätt fräsch för att vara campingstuga. Men ack så skönt att få sova i den egna sängen. Slippa att bli väckt av grannstugans barn som varje morgon skrek rakt ut alldeles för tidigt för min smak.
Ölandstrippen var i alla fall toppen vädret till trots. En mulen himmel gav tillfälle till utflykter bortanför beachen och det blev många sådana i historisk miljö. Eketorps borgsruin med järnålders- och medeltidtidstema. Brödbak och smyckestillverkning lockade min tös, det och Peder Lamm. Ja han var ju där så klart och pratade om gamla saker. Rätt skoj faktiskt och väldigt intressant, stumpan skrattade högt på alla de rätta ställena. Om hon förstod vad ha sa om den där gamla 50-tals vasen eller kaffekannan från nåns farfar det är en annan fråga. Kanske var det grisarna som bökade bland bänkarna som roade henne. Sen gjorde vi misstaget att besöka Kalmar slott före Borgholms. Det första var toppen och bra arrangerat med en massa barnaktiviteter. Borgholms slott bjöd på en bra barn- och familjerundvandring men inte så mycket mer. Jo det fanns ju så klart en liten riddarskola för kidsen där också men i en rätt blek efterapning av Kalmars arrangemang. Mest berodde det nog på att det hela skulle drivas av av en ganska ung yngre generation sommarjobbare.
Efter en fullspäckad vecka, ja vi gjorde ju mer än att besöka slott och borgar, hastade vi så hem i förtid och den största anledning till det var en stundande 30-årsfest som hölls i går kväll. Min äldsta och en av mina närmaste skulle fira inträdet i klubben och då ville ju vi så klart vara med. Hela familjen. Lillan med. Hon dansade som en tok till kl 00, sen for vi hem. Trötta och glada.
Nu frukost och sen packa upp alla väskor, påsar och annat som tråkigt nog inte packar upp sig själva.