Öland

Nu är vi på Öland! Vi åkte hit i spöregn, hamnade mitt i en storm men i dag så känner jag att det är fint väder. Ja inte så att det rycker i nån lilltå eller att jag för den delen varit ute och tittat utan stugan är som en bastu, därför vet jag. I går avhandlades Djurparken i 20 gradig värme med uppehåll alltså blev det inget badland med däremot Tivoli. Stumpan sket väl i alla coola djur hon skulle bara åka karusell heeeeela tiden, så det så! Sen åt vi svindyr och inte så värst god lunch. Alltså det här visste vi ju redan innan, hur matsituationen på Ölands djurpark ser ut. Halvtaskigt utbud och svindyrt. Så på vägen dit jagade vi färdiga baguetter men fanns det då? Nääää. Och fanns det så var det på nåt café som inte tar kort, eftersom hälften av Ölands alla små verksamheter är förlagda till någons bakgård så är cash king här så att säga, så hej då baguetter och hej (nästan 3:e världskriget) och hej djurparksmat. I dag blir det i alla fall en glimt av havet och förhoppningsvis ett dopp i dito!
Ha det fint i sommarvärmen (!?)

Min fredagskväll

Fredagar är alltid något speciellt tycker jag. Förr var fredagar = gott snask i kombination med Aftonbladet PULS-bilagan. Vilken kanontidning. Ja inte Aftonblajjet då utan bilagan. Jag minns fortfarande sorgen jag kände den dag de slutade ge ut den och ilskan jag kände när den ersattes med Klick. Från toppen till botten. Där tappade A-bladet mig för alltid. Men i dag då! I dag har det packats och fejats och pysslats här hemma för i morgon åker hela lilla familjen till Öland. Middagen har avnjutits och lillan nattats. Sen tyckte jag att det var dax för lite trädgårdsarbete. Fråga mig inte varför men det kan ha nåt att gör med ett trädgårdstips i nån tidning.... I alla fall traskade jag ut med sekatören i högsta hugg och knipsade av alla vissna och fullt utslagna rosor samt drog upp de förbaskade tistlarna som slagit bo i rabatten. Efter det var jag bara tvungen att dammsuga och nu sitter jag här med mycket lite ork kvar till resten av packningen. 21.41 och jag är redo för sängen. Inget snask. Ingen bra tidning. Inte ens nåt vettigt på TV. Men likt förbannat så är det fredag!

Trevlig helg på er!

Öland here we come, i gummistövlar...

Men hallå vädret! Nu är det så att jag och min familj ska till Öland i en vecka och jag hade kallt räknat med lika strålande sol som det bjudits på hittills denna sommar. 10-dygnsprognosen lovar något helt annat. Regn och rusk och usch och fy. Det känns ju så där lagom kul att börja leta alternativa semesteraktiviteter när ursprungsplanen innehöll mycket sol och bad. Tyvärr så finns det rätt få inomhusnöjen på ön, själva idén med Öland är ju att man ska vara ute. Att stugan sen är på 18 kvadrat gör ju inte saken bättre men det som får mig mest sur är det faktum att den förra Ölandssemestern lyckades pricka samma väderförhållanden. S u c k! Öland gillar inte oss.

Nu kör vi (igen)!

Min dotter har en låtsaskompis. Hon heter Sara. Först bodde Sara i London men nu bor hon i Finland. Därmed är nästa resmål bokat enligt dottern. Sara lever ett helt fantastisk spännande liv, allt har hon varit med om och allt vet hon. Sara har alltid rätt, tex så säger Sara att det visst är lördag fast det bara är onsdag eller att klockan inte alls är läggdags. Ibland så händer det även att min dotter berättar om husdjur eller liknande som hon har men som vi andra aldrig sett till då är det ju självklart så att Sara har lånat kaninerna/katterna/hundarna. Ja ni ser ju vart detta leder. Vi kommer nog få se mer av Sara i framtiden och jag är inte säker på att jag kommer gilla henne.
Just nu funderar jag på varför CSI-teknikerna alltid jobbar i extremt dåligt ljus och med ficklampa. Vore det inte lättare att hitta, låt säga, ett hårstrå i en bil om lyset är tänt?