Hel fisk i ugn
När jag fyllde 30 fick jag två fina fiskar av två glada laxar men eftersom de är insjöfiskade så har de bivit liggandes i frysen ända till nu. Bebisen har ju visserligen inte tittat ut än men rådet lyder att den som är gravid kan äta insjö fisk vid 1 tillfälle så jag tänkte ta det tillfället i dag.
Nu är jag ingen hejare på fisk så jag fick googla lite på tillagningstips. Jag hittade den här sidan och föll för enkelheten i det första receptet. Så nu liggen min hela fisk, med huvud men minus stjärtfenan (den var enklast att klippa bort när fisken inte fick rum i formen) i ugnen på 100 grader. Allt för att bevara smakerna och saftigheten i fiskköttet. Nåja, vi får väl se hur det går.
Till denna smarriga fisk (som jag mer än gärna visat på bild om det inte vore för att datorn inte vill ta emot minneskortet längre???) ska det serveras kokt potatis och vitvinsås. Jag har ett enkelt men ack så gott recept på den perfekta fisksåsen:
Grädde i valfri procent
Créme fraiche
Vitt vin
Fiskbuljongtärning/fond
Koka i hop efter smak. Jag brukar ta lite mer grädde än CF och 1 buljongtärning. Sen häller jag i vin tills jag tycker det är gott och smakar av med salt och vitpeppar. Kan inte bli enklare!
Nu ska jag i sann hemmafruanda gå och skala potatisen medans mannen är i garaget och mekar med bilen. Sen ska jag ropa på honom när allt står på bordet. Ute skiner solen och jag har choklad med mintkrokant, livet är gott!
Kommentarer
Postat av: Ulrika
Låter hur fantastiskt gott som helst! Nu måste jag laga fisk snart mest bara för att få pröva såsen. Spännande härliga vår!
Postat av: Frida
Såsen är kanon till vilken fisk som helst.
Postat av: Renetomine
This is the coolest web site I have seen for ages, excellent work and content.
Trackback