Recept
I går lagade jag en så god fiskrätt så jag måste lägga ut receptet här. Allt är lite på en höft eftersom jag alltid känner mig fram i matlagning och nästan aldrig går efter färdiga recept. Den här rätten är lite av en skåprens efter helgens mys. En slatt vitt vin o en skvätt grädde, sen är man i mål. Men jag tar det från början tror jag.
Ta fram nån fisk som ligger o skrammlar i frysen. Gärna vit fisk i filéer. Jag använde spätta.
Ta i en klick smör i en traktörpanna och häll i lika mycket olivolja.
Bryn (kalkon) bacon i fettet.
Finhacka en liten gullök och en vitlöksklyfta och ha i det i pannan när baconen börjat få lite färg. Dra ner värmen så att löken inte blir brun.
När lökhacket o baconen ser mjuka och färdiga ut så häller du i en skvätt vitt vin, ca 1dl, lika mycket röd mjölk och aningens mer matlagningsgrädde tillsammans med 1/2 fiskbuljongtärning. Här tar du ju givetvis det som finns i kylen i mjölk och gräddväg. Låt koka ihop ett tag tills det smakar gott. Om vinsmaken är för stark har du i mer mjölk/grädde och vice versa.
Smaka av med lite vitpeppar och eventuellt en klick smör för att runda av smaken.
När du är nöjd med såsen, både med smak och med mängd, lägger du i din fisk och drar ner plattan så att det bara precis kokar. Nån bubla då och då räcker gott i alla fall för tunna filéer. Det gör inget om fisken är lite fryst fortfarande.
Låt fisken gå klart under lock medan du gör tillbehören.
Jag serverade bulgur och broccoli till min fisk och det smakade fin fint!
Innan servering strör du över lite örter, i mitt fall blev det frysta provecalska örter som passade perfekt.
En snabb och gog vardagsrätt som även kan göras till en lyxvariant med färsk fisk, vispgrädde och färska örter!
Ta fram nån fisk som ligger o skrammlar i frysen. Gärna vit fisk i filéer. Jag använde spätta.
Ta i en klick smör i en traktörpanna och häll i lika mycket olivolja.
Bryn (kalkon) bacon i fettet.
Finhacka en liten gullök och en vitlöksklyfta och ha i det i pannan när baconen börjat få lite färg. Dra ner värmen så att löken inte blir brun.
När lökhacket o baconen ser mjuka och färdiga ut så häller du i en skvätt vitt vin, ca 1dl, lika mycket röd mjölk och aningens mer matlagningsgrädde tillsammans med 1/2 fiskbuljongtärning. Här tar du ju givetvis det som finns i kylen i mjölk och gräddväg. Låt koka ihop ett tag tills det smakar gott. Om vinsmaken är för stark har du i mer mjölk/grädde och vice versa.
Smaka av med lite vitpeppar och eventuellt en klick smör för att runda av smaken.
När du är nöjd med såsen, både med smak och med mängd, lägger du i din fisk och drar ner plattan så att det bara precis kokar. Nån bubla då och då räcker gott i alla fall för tunna filéer. Det gör inget om fisken är lite fryst fortfarande.
Låt fisken gå klart under lock medan du gör tillbehören.
Jag serverade bulgur och broccoli till min fisk och det smakade fin fint!
Innan servering strör du över lite örter, i mitt fall blev det frysta provecalska örter som passade perfekt.
En snabb och gog vardagsrätt som även kan göras till en lyxvariant med färsk fisk, vispgrädde och färska örter!
Kommentarer
Postat av: Jenny
Mums låter gott! Måste prova!! Tack för tipset!
Trackback